ΞΑΝΘΙΠΠΗ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

Θέατρο για εφήβους

Ο συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη παρουσιάζεται με την Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη σε σκηνοθεσία Φωτεινής Νταφοπούλου,στη θεατρική σκήνη του Πολιτιστικού Πάρκου στον Πολυχώρου Λυκαβηττού.

Η γυναίκα του μεγάλου φιλοσόφου, έρχεται ξαφνικά στο σήμερα και μιλά για όλα και όλους. Για την εποχή της, την Αρχαία Αθήνα, τους πολέμους, για το πώς φτιάχτηκε η Ακρόπολη, αλλά και για τα σπουδαία γεγονότα που συνέβαιναν τότε, στην Ελλάδα, πριν 2.500 χρόνια. Θυμάται τα παιδιά της, τον άντρα της τον Σωκράτη, την καταδίκητου. Τη φυλακή, το κώνειο και τον άδικο θάνατό του. Μια ανθρώπινη Ξανθίππη που ξαναζεί το παρελθόν της,διδάσκει πολιτισμό με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία, αλλά συγχρόνως, πλουτίζει και τη δική μας γνώση. Άλλοτε σαρκαστική, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε συγκινητική, προσπαθεί να μας πει, αυτά που δεν μας είπε και δεν μάθαμε ποτέ.

Το συγκεκριμένο έργο, έχει αποσπάσει άριστες κριτικές από το κοινό, ενώ παίζεται εδώ και χρόνια σε Φεστιβάλ,σχολεία, Δήμους και σε συγκεκριμένα θέατρα. Την παράσταση σε ερμηνεία της Τζένης Κολλάρου- Καλλέργη, έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος, καθώς εκπαιδευτικοί και Πανεπιστημιακοί.

Η Άννα Κελεσίδου διδάκτωρ Πανεπιστημίου έχει πει: «Δράξαστε παιδείας! Το έργο αυτό, πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις ανώτερες σχολές!», ενώ ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης έκανε λόγο για «Παγκόσμιο θεατρικό αριστούργημα μάθησης!». Τέλος, η παράσταση έχει παιχτεί πολλές φορές από το Κανάλι της Βουλής.

Υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής της παράστασης στο Αμφιθέατρο του σχολείου σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

210 3645481, 210 3647200 ,22990 42100

Ημερομηνίες και Ώρες Παραστάσεων

Κυρ, 27/10  

 

TOP