ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΘΗΝΑΪΣ

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ     ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΡΕΙΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 23/11/2021

 

Η Οlympia Culture παρουσιάζει το εμβληματικό μανιφέστο του Μακιαβέλι «Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ», σε σκηνοθεσία Ρέινα Σ. Εσκενάζυ, στη θεατρική σκηνή «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Λουκρητία είναι η πιο όμορφη γυναίκα της Φλωρεντίας και ταυτόχρονα συνετή, σοφή, σεμνή, ώριμη και ικανότατη στην διαχείριση της περιουσίας του συζύγου της Νικία, ενός πλούσιου νομοδιδάσκαλου, ηλικιωμένου και εύπιστου, που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί με την νεαρή γυναίκα του.

Ο Καλλίμαχος, ένας επαγγελματίας κομπιναδόρος, αποφασίζει να κατακτήσει την Λουκρητία και βρίσκει βοήθεια στο πρόσωπο ενός δαιμόνιου υπηρέτη. Μια απίστευτη πλεκτάνη στήνεται όταν στην ιστορία ανακατεύονται επίσης ένας επίορκος καθολικός ιερέας και μια αχαλίνωτη και ραδιούργα πεθερά. Όλοι τους προσπαθούν να παγιδεύσουν την όμορφη Λουκρητία και να πείσουν τον σύζυγό της, να την οδηγήσει μόνος του στο κρεβάτι του εραστή της.

Πρόκειται για μια φαινομενικά ανάλαφρη ιστορία, που όμως κρύβει μεγάλο βάθος, πολλές αλληγορίες και αντιστοιχίες του χτες με το σήμερα. Μια ωραία κωμωδία και ταυτόχρονα ένα έργο με ενδιαφέροντες συμβολισμούς.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Νικορέστης Χανιωτάκης, Λουκία Πιστιόλα, Φιόνα Γεωργιάδη, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Ευάγγελος Σαμιώτης.

Συντελεστές:

Μεταφράση / Διασκευή / Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ

Σκηνικά / Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης

Βοηθός Σκηνοθέτη / Έμμετρα Μέρη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Artwork: Άρης Απαρτιάν

Προβολή Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Marketing: Δήμητρα Μπάκα

Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλα Χαμπίπη

Παραγωγή: Olympia Culture

 

Δημοσιεύσεις Παραστάσεων

TOP