Η Olympia Culture, παρουσιάζει στη σκηνή, τον Ταχυδρόμο του Νερούδα, σε σκηνοθεσία Michael Seibel. Η παράσταση είναι βασισμένη στο λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα, ενώ γυριστεί και ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1995.

Σήμερα ο Ταχυδρόμος ξαναζωντανεύει σε καθεστώς ανοιχτής διάδρασης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεταφέροντας μας στην Ιταλία της δεκαετίας του ’60 και συγκεκριμένα στο γραφικό νησί Σαλίνα. Εκεί, ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα, έχει αιτηθεί άσυλο και παραμένει εξόριστος μακριά από το αυταρχικό καθεστώς της πατρίδας του. Αντίθετα, ο νεαρός Μάριο επιθυμεί να ξεφύγει από τη μικρή του περιοριστική κοινωνία και να χαράξει το δικό του δρόμο. Η μοίρα τον θέτει προσωπικό ταχυδρόμο του ποιητή και οι δύο άνδρες αναπτύσσουν μια απρόσμενη αλλά βαθιά φιλία. Ενώ αρχικά οι συζητήσεις τους περιορίζονται σε θέματα καρδιάς και στον πόθο του νεότερου για την όμορφη Μπεατρίτσε, σταδιακά η σχέση τους αποκτά πολιτικό – κοινωνική φύση και ο Μάριο ανοίγει το νου και τους κοινωνικούς – πολιτικούς ορίζοντες του.

Πρόκειται για μία παράσταση αφιερωμένη στη φιλία δύο φαινομενικά ετερόκλιτων ανδρών και στην εύρεση της ελπίδας και της ομορφιάς ανεξάρτητα από τόπο και πατρίδα. Μία σκηνική πράξη με έντονο μεσογειακό άρωμα νοσταλγίας και ποίησης.

Τίτλος: Il Postino – Ο ταχυδρόμος του Νερούδα
Σκηνοθεσία: Michael Seibel
Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σπύρος Σταμούλης

Κωνσταντίνος Συράκης

Τόνια Ζησίμου

Ελίνα Γιαννάκη

Δημήτρης Νικολόπουλος

Σάκης Τσινιάρος

Θανάσης Τσιδίμης

Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλα Χαμπίπη
Παραγωγή: Olympia Culture ΙΚΕ

Αγορά Εισιτηρίων

TOP